Паргов: При скорошни избори тенденцията ще е неприятна за БСП

NetNews

Най-важното за БСП е моделът „ГЕРБ“ да бъде отстранен от властта, но по-важното е да се стабилизираме като партия, защото при скорошни избори тенденцията е доста неприятна за нас. Това каза председателят на БСП-София Калоян Паргов за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“.

По думите му в Националния съвет има консенсус по отношение на това да има стабилно правителство, което ще бъде на доста по-широка основа, защото няма партия, която е убедителен победител, а отношенията между „Има такъв народ“ и „Демократична България“ будят тревога . Според него те трябва да намерят сили да продължат тези разговори, без ултимативния тон, защото той замразява диалога.

Калоян Паргов е категоричен, че по степента на носене на отговорност Корнелия Нинова трябва да подаде оставка заради резултатите от изборите, а той ще е първият след нея, ако тя прояви тази смелост. „На 4 април ясно заявих, че по степента на носене на отговорност, когато говорим за национални избори, предвид и моята отговорност в подкрепата на политиката на Корнелия Нинова, която за съжаление не даде резултата, който очаквахме всички, съм готов след нея първи да си подам оставката. И държа на тази си дума. Задават ми въпроса, защо не съм първи аз, а след мене да е Нинова – ами, защото ако бяха местни избори, както 2019 г., отговорността изцяло пада върху мен и Градската организация.

Същата тази Градска организация в този състав, която спечели президентските избори в София, която направи резултат, който сме имали два пъти преди това – над 150 000 гласа в София, 2013 и 2005 г., с които дойдохме на власт и направихме правителството на Тройната коалиция, същият този състав, който даде резултат на европейските избори, който направи тези местни избори, в които за малко да имаме кмет на София – мечта вече 30-годишна и в която само 20 000 гласа, купени от корпоративен вот в София, ни разделиха от нея. За съжаление, тогава нямаше служебен министър Бойко Рашков, който да се справи с това, както сега“, обясни председателят на БСП-София. В хода на разговора се разбра, че трябва да има скорошен Конгрес на БСП, тъй като анализът, започнал на 25 юли, трябва да продължи и самият Конгрес окончателно да подкрепи Румен Радев и Илияна Йотова. Според него този сигнал от най-високия форум ще бъде още по-отчетливо разпознат от избирателите, като категорична подкрепа, която е трябвало да се даде още с обявяването на кандидатурата им през зимата на тази година.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

За "утрепания дедо" на един бивш премиер

На 24 юли бившият премиер Борисов заяви: "Моя дедо ей така са го извели, утрепали са го в двора с тояги и аз затова така си изпускам нервите по адрес на Рашков – този червен сатрап". Само преди два месеца Борисов пак беше споменал дядо си като на 29 май […]