Парламентът ратифицира споразумението за заем от 1 млрд. лева от ЕС

NetNews

Народното събрание ратифицира споразумението за заем между Европейския съюз като заемодател и Република България като заемополучател. ЕС отпуска на България заем с максимален размер 511 000 000 евро, като максималният среден срок до падежа на заема е 15 години.

Заемът е поискан от страната ни по линия на Европейския инструмент за временна подкрепа с цел смекчаване на рисковете от безработица при извънредни обстоятелства (SURE) вследствие на пандемията от COVID-19.

Заемът е за допълване на националните усилия за преодоляване въздействието от избухването на COVID-19 и на социално-икономическите му последици за работниците и самостоятелно заетите лица. Със средствата ще се осигури ликвидност за финансиране на разходи, необходими за изплащането на компенсации за работодателите и на средства за запазване на заетостта на работници и служители в размер на 1 млрд. лева.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Honda изтегля 1.8 млн. автомобила за различни ремонти

Honda организира едновременно четири сервизни кампании по цял свят, съобщава Reuters. За различни ремонти в сервизите на марката ще бъдат привикани 1.79 млн. автомобила. Повечето от засегнатите коли – около 1.4 млн. – се намират в САЩ. Сред тях са 268 000 кросоувъра CR-V от 2002-2006 г., при които съществува […]