Парламентът с важно решение за одита на тол системата

NetNews

Парламентът задължи Сметната палата да внесе в Народното събрание окончателен одитен доклад за съответствие при сключването и изпълнението на договорите за обществени поръчки на Агенцията „Пътна инфраструктура“ във връзка с проектирането, изграждането и експлоатацията на електронна система за събиране на такси за ползване на републиканска пътна мрежа от началото на проектирането на системата до края на 2020 година. Решението беше взето със 161 гласа „за“, без „против“ и 2 – „въздържал се“.

Срокът за внасяне в Народното събрание (НС) на окончателния одитен доклад е 15 юни 2022 година.

Проектът за решение е внесен от ГЕРБ-СДС. Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова припомни, че този одит е възложен по предложение на БСП в мандата на 40-ото Народно събрание, като решението е подкрепено от управляващата тогава коалиция. Крайно време е Сметната палата да представи този доклад пред възложителя, а именно НС, посочи тя. Атанасова отбеляза, че, особено в момента, темата с тол системата е много актуална и част от протестните действия днес са насочени към решаване на подобен тип казуси. Затова, според нея, ако занапред НС взима решение по тази тема, е добре да познава заключенията в одитния доклад.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ендокриноложка разкри "Златната формула” на отслабването

Руски лекар разкри “златната формула” на отслабването или т.н. формула за поддържане на калории. Зухра Павлова, кандидат на медицинските науки, ендокринолог от клиниката на Московския държавен университет, твърди, че това е най-простото правило за бързо отслабване, пише zdrave.to. Ето я и самата формула: теглото ви трябва да се умножи по […]