Партиите решават дали да поканят Зеленски да говори на откриването на 48-ото НС

NetNews

Политическите формации се събират, за да решат дали президентът на Украйна да бъде поканен да говори на първото заседание на новия парламент. Предложението е на ГЕРБ, предаде БНТ.

Надежда Йорданова от „Демократична България“ коментира в „Още от деня“, че партията не е против украинският президент Володимир Зеленски да говори пред българския парламент, но България още не е предоставила поисканата от Украйна военно-техническа помощ.

От „Възраждане“ заявиха, че няма да присъстват. При вчерашната среща на политичeските формации беше решено от мнозинството, че посланиците на Русия и Беларус – Елеонора Митрофанова и Никита Лешуков да не бъдат поканени на откриването на 48-то Народно събрание. От ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната“, ДПС и „Демократична България“ категорично застанаха зад позиците си, че руският посланик няма място в тържественото откриване на пленарното заседание. От „Възраждане“ и БСП смятат, че трябва да бъде спазен протоколът и да бъдат поканени всички дипломати от корпуса.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Указът на президента за свикване на НС ще бъде публикуван в Държавен вестник

Указът на президента за свикване на Народното събрание ще бъде публикуван в „Държавен вестник”, предаде NOVA. След това ще бъдат изпратени и поканите към дипломатическия корпус за първото заседание на парламента. Без аналог в новата ни история официалното откриване на 48-ото Народно събрание ще мине без присъствието на посланиците на […]