Партиите ще издигат кандидат-президенти до 29 септември

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Партиите и коалициите ще подават заявления в Централната избирателна комисия за регистрация за насрочените на 14-ти ноември президентски избори до 17 часа на 29-ти септември – това предвижда приетата от ЦИК хронограма за предстоящия вот. Предизборната кампания започва на 15-ти октомври.

Хронограмата е приета на основание на процедурата, предвидена в Изборния кодекс. Съгласно утвърдените от ЦИК срокове тя ще регистрира партиите и коалициите за участие в изборите не по-късно от 45 дни преди изборния ден – 29 септември. Инициативните комитети подават заявления за регистрация пред ЦИК до 17 часа на 4 октомври. Комисията регистрира кандидатите за президент и вицепрезидент не по-късно от 32 дни преди изборния ден – до 12 октомври.

До 13 октомври ЦИК трябва да определи номерата на партиите и коалициите в бюлетината.

Също до тази дата ЦИК одобрява споразуменията между БНР, БНТ и партиите, коалициите и инициативните комитети и ги обявява.

ЦИК обявява резултатите от изборите и имената на избраните за президент и вицепрезидент не по-късно от 48 часа от обявяването на изборния ден за приключен – 16 ноември.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Цветан Соколов с призив към волейболните фенове в България

Капитанът на националния отбор по волейбол Цветан Соколов призова за подкрепа на тима ни в осминафиналния сблъсък на Евроволей 2021 срещу Германия в неделя. „Здравейте на всички. Поздрави от Острава. Искам да благодаря на абсолютно всички, които ни подкрепят. Да се надяваме, че ще ги зарадваме с още една победа […]