ПАСЕ с критики към България

NetNews

Парламентарната асамблея към Съвета на Европа обърна внимание на скоростта, с която редица държави приемат решенията на съда в Страсбург.

Днес беше гласувана резолюция по въпроса. Сред държавите е посочена и България.

Посочват се увеличаващите се правни трудности при изпълнението на съдебните решения. Допълва се, че никакви национални законодателства или административни промени на конституционно ниво могат да попречат на процеса.

Държавите се призовават бързо да изпълнят решенията и да предоставят достатъчно ресурси на заинтересованите страни. Сред държавите, които попадат в резолюцията са България, Унгария, Турция, Русия, Румъния, Гърция и други.

Препоръчва се приоритет да бъде даден на делата, висящи повече от пет години. Посочват се продължаващите проблеми със свободата на словото в българската страна.

Отправен е призив България да прилага законите за свобода на медиите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Разхлабват част от мерките с три заповеди на здравния министър

Здравният министър проф. Костадин Ангелов подписа няколко заповеди за разхлабване на противоепидемичните мерки в страната. Междувременно се удължава срокът на въведените в страната временни противоепидемични мерки, считано от 1 февруари до 30 април. В първата заповед се посочва, че учениците ще се върнат в клас на три групи – първи […]