Пастата за зъби в автомобилната аптечка?

NetNews

На всички е ясно, какво е основното приложение на пастата за зъби. Сега обаче ще ви разкажем защо е добре да имате по една тубичка в колата, например. Отдавна сме запознати с метода за полиране на фарове и хромирани повърхности с паста за зъби. Между другото, с нея може също така да премахне следи от експлоатация от дървени и дори пластмасови повърхности.

Малко хора знаят обаче, че пастата за зъби също ще се справи перфектно със задачата да почисти ръцете от следи от масло и мазнини, както и да премахне характерната миризма след ремонтни дейности по колата от дланите. Но най-интересното се крие в медицинските свойства на пастата за зъби.

Пастата за зъби съдържа алуминиев лактат, който е характерен със стягащи и кръвоспиращи свойства, както и хлорхексидин, който абсолютно всички зъболекари използват за премахване на микроби. Много пасти за зъби съдържат и други лечебни съставки, а най-„забележимият“ елемент – ментолът, разбира се – има охлаждащо и деконгестантно действие.

По такъв прост начин получаваме доста интересна картинка. Пастата за зъби лесно може да се превърне в препарат за първично лечение на натъртвания и ожулвания – тя ще я почисти и ще облекчи болката и ще предотврати появата на синини. С паста за зъби, в отсъствието на аптека, можете да преодолеете всякакви дребни раздразнения и обриви, така добре познати на страдащите от алергии, както и ухапвания от комари.

Между другото, дори зачатъците на възпалено гърло могат да бъдат заглушени, като просто изплакнете устата си с разтвор от вода и паста за зъби. И всичко това е в една малка и тубичка. Именно тази многофункционалност прави пастата за зъби практичен елемент за всеки автомобилен комплект за първа помощ. Способността ѝ с нея да се заместват много лекарства на ранен етап, само докато се се стигне до аптеката или лекаря, сама по себе си е важна информация, която всеки трябва да знае.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ни вест, ни кост от изчезналата Теодора Бахлова

72 дена ни вест, ни кост от безследно изчезналата брокерка от Бургас Теодора Бахлова. 47-годишната жена потъна вдън земя, след като на 29 октомври излезе от дома си на ул. „Оборище” №38 в спортно облекло и потегли с такси, което я оставя пред бившия хотел „Бриз”. Една-единствена камера по бул. […]