Паун Илчев е новият директор на Държавната петролна компания

NetNews

Досегашният шеф на Българския институт по метрология Паун Илчев ще е изпълнителен директор на Държавната петролна компания, става ясно от Търговския регистър.

В Управителния съвет влизат още Ралица Георгиева, която ще е заместник на Илчев, както и Радостина Белчева, която става председател на борда на директорите. Мандатът на тримата е петгодишен. Държавната петролна компания бе създадена миналата година с идеята да има прозрачност на пазара и да се постигната по ниски цени на горивата за потребителите.

Според регистъра предмета на дейност на компанията е създаване, съхраняване, опазване, обновяване и продажба на държавните резерви и военновременните запаси от нефт и нефтопродукти. Друга нейна задача е управление, поддръжка, експлоатация и изграждане на петролни бази за съхранение на резерви и запаси от нефт и нефтопродукти.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Българският град с най-скъпата храна е...

Цените на едро на основните хранителни продукти са най-високи в област Велико Търново, показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържища (ДКСБТ), пише "Труд". След като пред последните седмици областният град бе отстъпил челните позиции по скъпотия на други региони в страната, сега отново е с най-малко изгодни […]