Пациенти изчакват по домовете, докато се освободи COVID легло

NetNews

Медици от всички отделения на областната болница в Ямбол са засегнати от коронавирусната инфекция. В лечебното заведение са разкрити 61 легла за COVID пациенти и това е максималният брой, в противен случай ще се блокира работата на останалите отделения.

През ноември през COVID отделенията на държавната болница са преминали 188 пациенти, броят на починалите е 54. Според зам.-директора д-р Валентин Вълчев високата смъртност през последните две седмици се дължи на броя на пациентите, които постъпват ежедневно в изключително тежко състояние.

Леглата са запълнени, налага се и изчакване по домовете.

Пациенти, които имат нужда, но не са в изключително тежко състояние, се записват, взимат се данните, изчакват в дома си няколко часа и при освобождаването на легло, се хоспитализират.

Най-много медици в момента са заразени от спешното отделение, 4-ма от 8-те реаниматори също са болни, засегнат е и персоналът на центъра за спешна медицинска помощ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Протест на полски фермери във Варшава

Полските фермери организираха протест в столицата Варшава срещу правителствената земеделска политика, блокирайки пътища с десетки трактори. Това съобщи на страницата си във Фейсбук организацията "Агроуния", която обединява участниците в акцията, предаде ТАСС. Фермерите с трактори успяха да влязат в града, но скоро полицията им препречи пътя и започна да настоява […]