Пеканов за Плана: Забавянето беше оправдано

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

„Планът за възстановяване дава значим ресурс, забавянето му беше оправдано“, смята служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

По думите му правителството се е постарало да защити тези пари по най-добрия начин.

Относно парите за бизнеса Пеканов коментира, че те ще бъдат разделени на две части – едните ще са под формата на грантове за фирмите, а другите като финансови инструменти. „Този подход трябва да се внедри в страната ни, за да има възвръщаемост“, каза той.

„2038 година е индикативна за излизане от въглищата. Темата е много важна. Важно е в следващите години да намерим устойчиво препитание за хората в тази сфера. Тази дата ни помага, тя е част от стратегията“, коментира Пеканов.

По думите му красотата на Плана за възстановяване е, че няма как да се отметнат от дългосрочната визия за страната ни, защото бъдещите кабинети рискуват да загубят средствата.

На въпрос какви са плановете му след като приключи с политиката, Пеканов не даде категоричен отговор. „Иска ми се да се върна в университета, но когато трябва да се приложат правилните политики, човек трябва да поеме отговорност“, каза Пеканов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Видео на Ерлинг Холанд накара хората да се съмняват в качествата му (ВИДЕО)

Суперталантът на Борусия Дортмунд – Ерлинг Холанд, предизвика редица дебати в социалните мрежи, след като от клуба му публикуваха видео с нереалистично негово изпълнение. Норвежецът реди на точката за дузпата три топки една върху друга, след което с левия си крак ги праща една след една в закачена цел в […]