Пенсионери на опашка за ваксина: Добавката от 75 лв. към пенсиите е гавра

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

 Рекордна опашка от желаещи да си поставят една от трите налични ваксини – „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“, се изви пред ваксинационния пункт на МБАЛ „Пирогов“. Достатъчна ли е добавката от 75 лева за пенсионерите, преминали през пълен ваксинационен цикъл, коментираха пред БГНЕС пенсионери, чакащи пред пункта.

Мария сподели, че сумата, предвидена за пенсионерите, представлява своеобразна гавра.

Още по темата

29 дек 2021 16:36

84

24 дек 2021 17:35

85

„Дойдох да се ваксинирам, защото имам 2 дози и трябва да си поставя и третата. 75-те лева еднократна добавка към пенсиите, които министър-председателят Кирил Петков обеща да даде на пенсионерите, за мен е гавра. Аз нямам нищо против тези пари, ще си ги взема, но не е това начинът. Ние бабите постоянно се майтапим с тези 75 лева, какво ще направим с тях? На мен тези пари няма да ми стигнат само за лекарствата“, отбеляза тя.

По думите й здравето няма цена. Според нея парите са крайно недостатъчни и би трябвало пенсионерите да получат поне по 200 лв.

„Имам си правнуче, искам да го прегръщам, затова реших да се ваксинирам. Искам да бъда безопасна за всички около мен. Досега съм си сложила 2 дози на „Пфайзер“, сега ще сложа и третата, за да ходя да искам от Кирил Петков 75 лв.“, пошегува се възрастната дама.

Михаил от своя страна каза, че е дошъл да се ваксинира, защото са почивни дни.

„Свършиха празниците. Стига толкова ядене и пиене. Време е да се погрижим за здравето си. Дойдох да си сложа трета бустерна доза. Наистина днес има повишен интерес към ваксинациите. Гледам, че преобладаващата част от хората, които са дошли, са на възраст над 40 г. Може би те са стигнали до извода, че ваксината е най-доброто нещо. Поне за мен е така“, добави той.

Според него 75-те лева еднократна добавка към пенсиите категорично не са достатъчни.

„Не вярвам, че някой е дошъл да се ваксинира заради парите. С тези 75 лева може да се закърпи бюджетът за една седмица най-много и това е. Друго няма какво да се направи“, уточни възрастният мъж.

Мария Черникова пък изрази мнение, че еднократната добавка към пенсиите е едно добро дело от страна на правителството, но за съжаление предвидената сума не е задоволителна.

„Аз отдавна съм ваксинирана. На 18-то число навършвам 6 месеца след втората доза. Трябваше на 18-и да се ваксинирам, но дъщеря ми реши да ме заведе днес. Реших да се възползвам от почивните дни. 75-те лева добавка към пенсиите са нищо – с тях и без тях, няма никакво значение. Ние пенсионерите сме свикнали на по-малки пенсии. Парите, разбира се, са добре дошли. Едно добро дело от правителството. Каква точно сума трябва да се даде, това е въпрос на политика“, допълни тя.
 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кафето поскъпна в Гърция заради екологичен данък

Снимка: архив, БГНЕС По-скъпо кафе пият в Гърция от началото на годината. Цената се повиши поради такса върху ПВЦ опаковките, а и заради високите цени на кафето на международния пазар. Въпреки това гърци и туристи превзеха заведенията на брега на морето, предаде БНР. Всички видове кафе поскъпнаха от вчера. Причината […]