Пенсионираха най-големия пътнически самолет

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

През далечната 1988 г. Airbus даде началото на проекта А380 – най-големия пътнически самолет в света. Причината беше, че авиационният сектор ще се разраства, което и се случи, и че ще има нужда от все по-големи и по-големи машини – нещо, което не се случи.

Плановете бяха от поточната линия на Airbus да слязат 1200 броя машини. В действителност обаче бяха произведени едва 248 броя като 118 от тях са купени от националния превозвач на Обединените арабски емирства. Emirates е и компанията, която единствено ще продължи да ги експлоатира през идните 20 години. Останалите авиокомпании вече започнаха да ги пенсионират, като сред най-големите, които вече спряха полети с този тип машина са Lufthansa.

Последната доставка ще бъде отново за Emirates – 3 броя самолети. Тя идва 16 години след първата. 2021 г. ще бъде запомнена и с факта, че от експлоатация са изведени и първите произведени бройки от А380.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Последните сърцераздирателни думи на Белмондо

В памет на Жан-Пол Белмондо glasove.com публикуват едно негово интервю за "Пари мач" от 2016 г: – Мемоарите ви започват със спомени за вашата майка, за която пишете: “Нещо като рицаря Баяр с фуста, великолепна амазонка. Тя не се страхуваше от нищо, дори от войната”. Приличате ли на майка си […]