Перев: Антибългарската кампания в РС Македония не стихва, а напредва

NetNews
Перев: Антибългарската кампания в РС Македония не стихва, а напредва

Снимка: архив, БГНЕС

Очакват се много неща от Консултативния съвет и президента Румен Радев, каза македонският българин и журналист Владимир Перев по повод свикания от държавния глава Консултативен съвет за национална сигурност заради Република Северна Македония, който ще се проведе следващата седмица.

Още по темата

6 яну 2022 09:29

151

27 окт 2021 11:26

111

„Очакват се много неща от Консултативния съвет и президента Румен Радев за бързото разрешаване на въпроса за правата на българите в Македония. Почти всички надежди са вложени в този съвет, от който да има заключения и констатации, които да отворят пътя за разрешаване на въпросите между македонските българи и македонците“, каза Перев пред БНТ.

Журналистът коментира, че следи внимателно пресата и телевизията и е забелязал, че антибългарската кампания в РС Македония не само, че не стихва, но напредва – влиза в друга фаза.

Вече официално се търсят права на македонците в Пиринска Македония в българската конституция.

„Срещата между премиерите на България и РСМ не дава надежда, че нещата ще се променят скоро“, допълни Перев.

 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Помощи и за битовите потребители на природен газ

Снимка: Dnes.bg, архив В резултат на последните промени в цените на природния газ ще се разработи допълнителна помощ и за битовите потребители на природен газ, за да се намалят разходите за отоплителния сезон. Това каза министърът на енергетиката Александър Николов на изслушване по време на съвместно заседание на парламентарните комисии […]