Петков: В US Treasury казаха специално името на Пеевски като един от тримата в списъка „Магнитски“

NetNews

„В US Treasury казаха специално името на г-н Делян Пеевски като един от тримата, които са в списъка „Магнитски“, заяви премиерът Кирил Петков от парламентарната трибуна.

Той сподели, че когато се е срещнал с представители на Министерството на финансите в САЩ, те са споделили, че „Магнитски“ като прилагане в чужда държава е най-мащабният в България до този момент.

„Това което стана ясно на всички партньори в Европейския съюз и НАТО, е че един от основните инструменти на руската външна политика, и по-точно на политиката на режима на Путин, е използването на корупция“, каза премиерът. Той подчерта, че чрез корупция този режим успява да влияе на чужди държави, на чужди правителства и голяма част от тази корупция минава през енергийни проекти.

„Когато една страна реши да построени „Руски поток“ през територията на България, без да има шанс дори най-бедната част на България, Северозападна България, да има възможност да черпи от този газ, и похарчим три милиарда от нашите пари, тогава явно има някаква друга причина и когато, за съжаление, се видя дори „Range Rover“-ът, който е паркиран в гаража на вашите колеги, на колегите от ГЕРБ, тогава се вижда как тази връзка е абсолютно свързана, за съжаление на всички вас, които са били част от тази корупционно мотивирана схема“, заяви Кирил Петков.

„Всички наши партньори го виждат това и обявяват, че този тип проекти са стандартен метод за влияние в чужди държави, така че това беше част от нашия разговор и във Вашингтон, и в Брюксел“, информира той.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Събарят незаконните постройки на Божков във вила "Аглика"

ВАС реши окончателно – събарят незаконните постройки на Васил Божков, с 19 повдигнати обвинения, във вила „Аглика“. Производството е по реда на чл. 208 и следващите от АПК, във връзка с чл. 219 ЗУТ. Образувано е по касационна жалба на Главния архитект на Столична община, подадена чрез процесуален представител, против […]