Петков и Столтенберг: Алиансът да е подготвен и за влошаване на ситуацията

NetNews

Петков и Столтенберг: Алиансът да е подготвен и за влошаване на ситуацията

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Кирил Петков проведе днес видеоконферентен разговор с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Двамата обсъдиха актуалните развития, свързани с продължаващото струпване на руски войски по границата с Украйна, съобщиха от МС.

Беше споделено виждането, че дипломатическите усилия за деескалация трябва да продължат, но в същото време Алиансът трябва да бъде подготвен и за евентуално влошаване на ситуацията.

Министър-председателят информира генералния секретар за решението на правителството да допринесе за колективната отбрана чрез изграждане на българска батальонна бойна група с възможност за попълване на дефицитите от страни-членки при необходимост.

В хода на разговора отново беше потвърден водещият принцип в НАТО – всяко решение трябва да е подкрепено от обществото и правителството в съответната страна-членка.
 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Къде се изгуби? Жената Ким Чен Ун се появи за сефте от септември

Съпругата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун – И Сол Джу, се появи по държавните медии за пръв път от почти пет месеца. Откакто пандемията започна, управляващото семейство намали до минимум обществените си изяви, предаде Ройтерс. Ким и И посетиха художествен спектакъл в Театър „Мансуде“ в Пхенян, с който беше […]