Петков: КСНС беше полезен, ще работим за бърз напредък в преговорите с РС Македония

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Дискусията на КСНС вчера беше навременна и полезна.Това заяви премиерът Кирил Петков във видео обръщение, съобщиха от правителствената пресслужба.

По думите му тя е показала, че всички участници споделят една обща цел – излизането от застоя в отношенията с Република Северна Македония и даването на ново начало в стремежа към добросъседство.

Правителството ще започне работа по изпълнението на програмата в различните области, а правата на българите в Македония ще са в центъра на усилията му, заявява още премиерът Кирил Петков.

Още по темата

11 яну 2022 12:55

436

10 яну 2022 19:57

248

„Искам да благодаря на президента за свикването на КСНС вчера, както и на парламентарно представените групи за тяхното участие. Ние заедно се обединихме около обща цел – добросъседство. Потвърдихме съществуващата позиция на България в отношенията ни с РС Македония”, заявява министър-председателят.

По думите му е създаден и нов старт на диалога, който трябва да се случи през следващите месеци със западната ни съседка. „В този нов старт трябва да обсъдим важни за двете страни теми за правата на българите в Северна Македония, обща инфраструктура, общ културен календар, евроинтеграция и история”, допълва той.

Той допълва, че бързият напредък може да бъде постигнат само с труд и общи усилия. „Надявам се, че нашите съседи и нашата делегация ще могат да постигнат реален прогрес”, добавя премиерът.

Петков заявява, че още този месец ще отиде до Северна Македония, за да покаже, че през конструктивен диалог и диалогични действия може да бъде направено много повече от постигнатото през последните години. „Заедно можем повече”, заключва премиерът.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Можем ли да ядем от този плод преди лягане?

Повечето от нас са чували поговорката, силно известна сред англоговорящите: „Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен“. Предвид стимулиращите свойства на ябълките, много хора се чудят дали могат да хапнат една ябълка преди да се запътят към леглото вечер. Тези широко разпространени по нашите географски ширини плодове са […]