Петков отсече след отказването на Гюров: Няма да подкрепим Каримански

NetNews

Петков отсече след отказването на Гюров: Няма да подкрепим Каримански

Снимка: БГНЕС

Андрей Гюров не може да си позволи да участва в избор, който поради разцепление в управляващата коалиция, ще бъде решен от ГЕРБ и ДПС. Това заяви министър-председателят Кирил Петков в изявление в Министерския съвет по повод оттеглянето на кандидатурата на ПП за нов шеф на БНБ.

„Продължаваме промяната” няма да подкрепи Любомир Каримански от „Има такъв народ” за поста“, заяви категорично премиера.

Още по темата

10 апр 2022 17:02

21

10 апр 2022 16:12

25

„Всички плащания, към и от България, се следят от БНБ, включително парични преводи свързани с корупция. КТБ нямаше да се случи, ако тогавашния гуверньор си беше свършил по-добре работата. Така че тази позиция е много важна и с чия подкрепа тя се избира има огромно значение,. Ето защо ще информирам Коалиционния съвет за решението на Андрей Гюров да изтегли кандидатурата си за управител на БНБ”, започна изявлението си Петков и продължи:

„Андрей Гюров не може да си позволи да участва в избор, който поради разцепление в управляващата коалиция, ще бъде решен от ГЕРБ и ДПС“.

„Кандидатът на ПП ме уведоми, че не желае битката за БНБ да бъде спирачка за най-важните законодателни действия, които предстоят в следващите дни“, посочи още Петков и изброи, че става дума за закриването на специализираните съд и прокуратурата и други промени за съдебната власт.

„Няма пречка настоящият гуверньор на БНБ Димитър Радев да остане на поста си до обединяване в коалицията за общ кандидат“, съобщи още Кирил Петков, цитиран от БГНЕС.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Тези зодии все са недоволни

Астролозите посочиха кои знаци на зодиака непрекъснато се оплакват от живота. Рак Раците са много емоционални хора. Понякога се случва да не могат да контролират своите преживявания и да се влияят на емоциите си. Но не бива да се сърдите на Раците за това. По този начин те изразяват доверието […]