Петко Симеонов: Властта нямаше как да ни посегне

NetNews

„Искахме значителни промени в системата. Трябваше за някои да настъпи край на тоталитаризма, за други беше нова фризура на системата, за трети бяха за падането на Живков. Тогава започнаха да следят нашите членове, имаше психологически натиск“.

Това заяви водачът на предизборният щаб на СДС от 1990 г. и един от най-близките съратници на Желю Желев – Петко Симеонов пред NOVA NEWS.

По думите му Клубът за подкрепа на гласността е бил трудно уязвим от страна на властта.

„Тя нямаше как да ни посегне. Имаше активни борци, нямаше как да има репресии. Държавна сигурност не беше уведомила Политбюрото, че ще има такъв клуб, вероятно са го скрили“, разкрива Симеонов.

Самият той е бил привикан в Института по социология на БАН и се е изправил пред комисия от 10 души.

„Казах им, че редом с нас седи бъдещето, то е друго. Вие сте други, не сте тези, които мислите, че сте. Вече сте други персони, от други служби, които си заминават безвъзвратно“, разказа той.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Тотнъм спря победния ход на Ливърпул и си тръгна с точка от "Анфийлд"

Тотнъм спря победния ход на Ливърпул и си тръгна с точка от „Анфийлд“, като срещата завърши 1:1. Хюн-Мин Сон откри резултата в 56-ата минута, а Луис Диас изравни в 74-ата минута. Мърсисайдци се изкачиха на върха на класирането, въпреки равенството, но Манчестър Сити има възможност да увеличи аванса си на […]