Петър Клисаров: Бедните в Китай са намалели с 800 милиона за 20 години

NetNews

"Световният икономически форум в Давос е важен, защото задкулисието и елитите оттам се опитват да си въведат техните правила и да вкарат света в едно ново управление с едно правителство и затова си търсят всякакви предлози как да го направят".

Това заяви в ефира на "Делници" на телевизия "Евроком" лидерът на ПП "Пряка демокрация" Петър Клисаров.

"Има много по-важни неща от речите на Путин и Си Дзинпин", допълни още той.

"Като изключим всичко, което се говори по тези форуми, с клишетата и думите, Путин каза, че за него световната криза в момента е по-голяма от тази след Втората световна война", сподели Клисаров.

"Путин смята, че тече трансформация във всички сфери – политика, социална сфера, технологии и че COVID-19 само е ускорил тези процеси", припомни председателят на ПП "Пряка демокрация".

"В международните отношения има несигурност, непредсказуемост. Това води до големи конфликти. Ако се стигне до Трета световна война, това ще е краят на цивилизацията", продължи с изявлението на Путин експертът.

Клисаров представи статистика, според която през 2000 година милиарди хора по света са живели с по 5 долара и 50 цента на ден.

"В Китай от 2000-та до 2016-а от 1.1 милиарда бедни, в момента са 300 милиона. В Русия – от 64 милиона, на 5 милиона. В същото време в САЩ – от 3.6 милиона през 2000 г., през 2016 са 5.6 милиона", сподели Петър Клисаров.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Последни тестове за фейслифта на Ford Focus

Изминаха почти три години от премиерата на последното поколение Ford Focus, което означава, че съвсем скоро ще видим обновена версия на един от най-популярните хечбеци на пазара. От снимки публикувани в AutoExpress може да се види, че от марката правят последни тестове на автомобил покрит с минимален камуфлаж в предната […]