Петър Москов: Наричат ни „идеалистите на дясното“

NetNews

Предизборната платформа на КОД е нещо много по-различно, с различна философия и с различна структура, от сухите административни програми на останалите политически сили, акцентира Москов още в самото начало. Ние сме убедени, че за всяко общество са най-важни големите цели. Те движат развитието на обществото и държавата. Идеите трябва да бъдат преди действията, защото иначе не е ясно дали с действията си решаваме проблемите или ги задълбочаваме. 30 години показаха, че програми от типа: тук асфалт, там павета, не подобряват живота на хората, а само рушат държавата и разлагат обществото, поясни още Москов.

Управление, което не изхожда от големи цели, е обречено само да кърпи дупки по асфалта и от време на време да раздава по 50 лв. върху пенсиите, обобщиха консерваторите. Според Москов КОД иска да постави пред България големи стратегически цели, които да влеят енергия и да дадат посока на развитието на българското общество. Една държава не се управлява на парче и ден за ден, заключва лидерът. Затова нашата платформа е връщане към идеите, към ценностите, към големите цели на всяко общество. Може би заради това, някои ни нарекоха "идеалистите на дясното", допълни още Москов. Според него КОД е дясна партия, водена от убеждението, че десните хора бяха излъгани, а дясното беше подменено от социалисти, които изградиха псевдо капитализъм в условия на либерален модел. Основни политически цели на КОД:

България да стане богата, просперираща държава с инициативни и богати граждани чрез: • Възстановяване на държавността, реда и личната сигурност • Връщане на икономическата свобода • Налагане на консервативен социален модел, основан на лична отговорност • Декомунизация на обществото • Защита на християнските ценности и българската културна идентичност • Превръщане в основна вътрешно и външнополитическа цел на българската държава противопоставянето на розовия либерален екстремизъм в ценностно, културно и икономическо отношение. Според Москов, общество, което не е минало през пречистването си, не може пълноценно да преследва и реализира нови цели. Огромният проблем на страната ни, убедени са в КОД е , че старата комунистическа върхушка се е превърнала в днешната олигархия. Заместник председателят на КОД Боян Стефанов подчерта, че когато едно общество загърби ценностите, то изпада в апатия и безпътица. Стефанов припомни, че българите винаги са преследвали голям национален идеал.

Първо това е било освобождаване и независимост от Османската империя, след това национална цел става независимостта от Русия, а до 2007 г. – интегриране на държавата ни в ЕС и НАТО, припомня Стефанов.

Днес политиците са безсилни да посочат национален идеал, занимават се със злободневие и дребнотемие. Не отстояват традиционните национални и християнски ценности на българските граждани. Това разлага и обезсърчава българското общество и води до разпад на държавата, е категоричната оценка на Стефанов и на колегите му консерватори.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Няма изненади сред най-добре платените футболисти и треньори в Ла Лига

Няма изненади сред най-добре платените футболисти и треньори в клубовете от Ла Лига. В класацията на Екип се посочва, че нападателят на Барселона Лионел Меси получава 10,5 милиона евро на месец (сумата е посочена преди данъци). Второто място си поделят съотборникът му Антоан Гризман и нападателят на Атлетико Мадрид – […]