Питане в Helpbook: Защо се изпуска язовирът до с. Цонево?

NetNews
Питане в Helpbook: Защо се изпуска язовирът до с. Цонево?

Снимка: БГНЕС

 В очакване да получи отговор от МОСВ ни писа наш потребител в платформата на Helpbook.info, относно състоянието на язовир в близост до село Цонево:

„Следейки ежедневните бюлетини за състоянието на водите на МОСВ ми прави впечатление следното: Средният денонощен разход на яз. Георги Трайков (Цонево) през м. 01.2022 г. е трайно над 3,000 м3/сек. Сравнено с предходни месеци и същия период на 2021 г., средният денонощен разход се е повишил около два пъти.

Същевременно разрешените за ползване месечни обеми, съгласно Графиците за използане на водите, не са променяни съществено през тези периоди и се въртят ололо 5,000 млн. м3.

Моля да извършите проверка каква е причината за значителното повишение на разхода от язовир Георги Трайков (Цонево) през м. 01.2022 г., правомерно ли е то и дали не свързано с допълнително изпускан обем за електропроизвоство на ВЕЦ „Цонево“ (според медийни публикации, свързан с една политическа партия), въпреки че в графика е записано „Предвид ниския обем водите се използват само за промишлено водоснабдяване на „Консорциум Девня“ АД“, гласи сигналът. Надяваме се на бърза реакция и отговор какво се случва.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал – направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мирчев: Целта не е да сменим Гешев и Цацаров с "наши хора"

Днес отново прехвърчаха стрели между управляващата коалиция и Иван Гешев, като бе поискана отново оставката на главния прокурор. От прокуратурата пък отговориха, че това е вмешателство и кризисен пиар. „Отговорът на прокуратурата беше странен. През 2019 година обяви, че това с разделението на властите не му хареса. Днес обаче той […]