Пламен Георгиев видя реваншизъм в освобождаването си

NetNews

Пламен Георгиев, когото правителството реши да освободи като генерален консул във Валенсия, заяви, че уволнението му е реваншизъм.

Явно с дейността ми като председател на КПКОНПИ и като прокурор съм засегнал нечии интереси, коментира той отзоваването си пред bTV.

Още по темата

5 яну 2022 11:23

115

Георгиев все още не е уведомен официално, чул е от медиите, които цитираха премиера Кирил Петков да казва в началото на заседанието на кабинета, че предстои отзоваването на консула във Валенсия. Той бе назначен на този пост след скандала с терасата на неговия апартамент, която се оказа с незаконен навес.

Той коментира думите на премиера, че е политическо назначение така: Много други консули и посланици също са политически назначения.

В момента Пламен Георгиев не може да се прибере в България, тъй като синът му учи във Валенсия и има да полага изпити. Щял да се прибере след това.  

Казусът с терасата по думите му е измислен и откакто незаконният навес бил бутнат, съседът му отдолу се оплаквал от нахлулата влага. „Аз просто купих готов апартамент. Терасата е правена 10 години по-рано и очевидно е имало защо да бъде направена, защото като бутнаха навеса, сега отдолу човекът е наводнен“, коментира той.

Пламен Георгиев е назначен от политическата квота с РМС № 495 от 9 август 2019 година, на основание чл. 63, ал. 5 от Закона за дипломатическата служба, по предложение на тогавашния министър на външните работи Екатерина Захариева.

Настоящото решение за освобождаването му от длъжността генерален консул във Валенсия, Кралство Испания, е свързано с оптимизиране на броя на лицата, назначени за ръководители на задгранични представителства извън състава на дипломатическата служба, който не следва да надхвърля 20 процента от общия брой на ръководителите на задгранични представителства във всеки даден момент, мотивират се от МС.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Джокович кацна в Австралия, не го пускат да напусне летището

Проблем с визата спира поне временно Новак Джокович да влезе в Австралия преди първия турнир от Големия шлем, който започва на 17 януари. Така драмата около участието на неваксинирания световен №1 в тениса продължава, след като светът не спира да обсъжда факта, че той получи медицинско изключение за това от […]