Пламен Димитров: Годината ще бъде по-инфлационна от миналата

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Очакванията на лидера на КНСБ Пламен Димитров са тази година да бъде по-добра, но инфлацията може да стопи заплатите и парите на пенсионерите.

„Винаги започваме всяка година с очакването да бъде по-добра. Аз съм сигурен, че ще бъде по-инфлационна от миналата. По мои сметки ще се приближим до осем и половина, може и 9% инфлация. Това е средната инфлация, която знаем, че на „малката кошница“ на потребление е поне двойна. Аз очаквам това да продължи като темп заради цените на енергоносителите, които няма да се успокоят, както каза Еврокомисията“, коментира президентът на КНСБ Пламен Димитров в „Опорни хора“.

„Няма да се успокоят през цялото първо полугодие, пък може и да отидат и към второто. Това ще диктува по-високи ръстове на промишленото производство и от там по цялата верига“, поясни президентът на КНСБ пред Bulgaria ON AIR.

Той каза, че в понеделник ще проведат среща с финансовия министър и една от темите ще бъде бюджетът и свързаните с него параметри.

„Аз се надявам минималната заплата да е поне 750 лв. Най-компромисният вариант е поне да следва ръстът на доходите от миналата година, което е издържано икономически“, обясни президентът на КНСБ.

Димитров добави, че увеличението на минималната заплата е социално задължително заради инфлацията.


 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Какво означава, ако заспите след секс?

Американско изследване доказа, че ако заспим след секс, това означава, че сме влюбени в партньора, пише Daily Mail, цитиран от actualno.com. Проучването било направено от екип еволюционни психолози от университетите в Мичиган и Пенсилвания, воден от Даниъл Крюгер. В експеримента участвали 456 доброволци, които попълнили по интернет анонимни формуляри за […]