Пламен Димитров за отварянето на заведенията: Решението не е добро

NetNews

Когато растат заболелите и починалите, а оздравелите намаляват, най-логичното е, че решението за отварянето на дискотеките и заведенията не е най-доброто.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров по повод новината от днес, че на 1 март врати отварят заведенията и игралните зали, а от 1 април ще заработят и дискотеките. Той коментира още и икономическите мерки на управляващите за справяне с коронакризата.

"Най-добрата мярка на правителството бе 60/40. Другите мерки не успяха да сработят, защото управляващите не чуха нашия и на бизнеса глас. Тук направихме над 380 мерки и нека питаме хората дали ги нзаят всичките и коя реално е свършила работа. В Германия направиха три мерки, които дават изключителни резултати", категоричен бе Димитров.

"Искам да кажа какво предлагаме за следващите няколко години. Ние ще проведем разговори с всички политически партии, които имат шанс да влязат в парламента, и ще им представим нашия Меморандум за социално-икономическото развитие на България за 2021-2025 г. Икономиката ни трябва да расте със 6-7 млрд. лева на година. Това може да стане, ако нещата се управляват умно. Ние настояваме на фона на икономическата рамка доходите и заплатите да вървят нагоре. Очакваме средната работна заплата да расте с 12,5%., а минималната заплата да расте със 17%. Пенсиите също могат да растат с 15% на годишна база. Напълно постижимо е това, защото имаме необходимия ресурс. Няма как да влезем в Еврозоната с такива заплати. Представете си като обърнете 650 лева минимална заплата в евро. Трябва да ни е срам", обяви президентът на КНСБ.

"Лошото е, че хората в България започват да свършват. Пенсионерите умират, а младите бягат в чужбина. Бюджетните пари трябва да отиват за вдигане на доходите и социлното ниво на хората. Двете най-важни реформи са в пазара на труда и социалните услуги. Трябва да започнем да обучаваме по-възрастните хора в дигитални умения. Това е изключително необходимо. Другата реформа – всяка година потъват милиарди в социално подпомагане без да е ясно каква точно работа вършат. Това също трябва да се промени", завърши Пламен Димитров.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мира Радева: Политиците опитват да играят зад гърба на избирателите

"Има опит политиците да играят зад гърба на избирателите". Това каза пред БНР социологът доц. Мира Радева. Тя изрази учудване, че 40 дни преди изборите нищо не се случва: "Липсва истински политически дебат и липсва професионализъм във воденето на кампании. "Не трябва всичко да се случва в последната минута, защото […]