Пламен Димитров: Предлагаме 12,5% ръст на средната и 17% ръст на минималната работна заплата

NetNews

"КНСБ преди всички избори в последните години винаги заявява позициите си за доходи, данъци, работни места. Предлагаме на партиите нашата визия. Има ръст на БВП, което два възможност за увеличаване на средните и ниски доходи"

Това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Пламен Димитров, президент на КНСБ.

Той добави, че от синдиката предлагат 12,5% ръста на средната работна заплата и 17% ръст на минималната работна заплата.

Според него, ако това се постигне, в България няма да има работещи бедни, какъвто е фактът сега.

Димитров бе категоричен, че покупателната сила е важна.

Относно влизането на България в Еврозоната, той цитира анализ, който показва, че държави, които са влезли в Еврозоната, не само не са претърпели загуби, а доходите са се увеличили, като посочи Латвия и Естония

Пламен Димитров изрази надежда, че с повишаване на доходите ще се обърне и миграцията, българите да се върнат и да търсят работа на българския пазар на труда.

За него всички инвестиции, които се правят, трябва да са насочени към това да се задържат българите в България.

Синдикалистът смята, че щом през изминалите четири години на управление заплатата е нараснала с 50%, възможно е през следващите четири да не нарастне с 60%.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Контрера: Много сбъркани хора има в ЕК

"И тази, и следващата година ще преминат под знака на пандемията. Политическите аргументи изместиха медицинските. Не слушаме лекарите, а слушаме политически изказвания". Това заяви Карлос Контрера, кандидат за депутат от ВМРО и шеф на транспортната комисия в общинския съвет на столицата в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по […]