Платформа за криптовалута погрешно е платила 162 милиона долара на свои клиенти

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Децентрализирана платформа, базирана на Ethereum Compound, която позволява на клиентите си да получават лихви или да вземат назаем активи под гаранция, погрешно плати на потребителите над 160 милиона долара. На първия етап от проблема клиентите са получили до 90 милиона долара в COMP криптовалута по сметките си. Въпреки искането на основателите на платформата, „късметлиите“, които погрешка станаха милионери, няма да върнат натрупаните средства в портфейлите си.

Предполага се, че щедрото, но погрешно „раздаване“ на криптовалута е възникнало в резултат на грешка по време на актуализацията на протокола за интелигентен договор. Към днешна дата има информация, че повече от дванадесет клиенти са получили „погрешните“ милиони. Според доброволното разкриване на информация на един от потребителите, крипто валута COMP в размер, еквивалентен на 20 милиона долара, е преведена в сметката му.

Тъй като на организаторите на проекта е отказан достъп до портфейлите на клиентите, те молят потребителите да върнат доброволно средствата. Основателят на Compound дори заплаши новите милионери, че ще се обърне за съдействие къв специализирани служби в САЩ. В резултат на това разкритие криптовалутата COMP поевтиня с 13%, а ръководството на платформата се извини за неправилната комуникация с клиентите.

Основателите на Compound не смеят да извършат 51% връщане на блокчейна до състоянието, предхождащо грешката. Подобни действия могат да изплашат клиентите и да доведат до по-нататъшно спадане в цената на COMP. Днес най -оптималното решение може да бъде връщането на средства от „щастливи“ клиенти с условие да им се платят 10% от върнатата сума. Все още обаче не са получени отговори от потребителите и очевидно те не са готови да се разделят с богатството, което неочаквано е паднало по сметките им.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Илиян Василев: Без приватизация „Булгартрансгаз“ ще има съдбата на БГА „Балкан“

Климатичните политики, които провежда Европейският съюз, съчетани със спирането на проучването и добива на фосилни горива, са сред основните причини днес да сме свидетели на рекордните цени на енергоносителите, по-конкретно на природния газ. Това каза пред БГНЕС анализаторът и дипломат Илиян Василев. „Синьото гориво“ поставя всеки ден нови и нови […]