Победа над COVID-19! Австралийският щат Виктория смекчава ограниченията след 37 дни без нови инфекции

NetNews

Австралийският щат Виктория започна днес да отпуска ограничителните мерки срещу COVID-19, след като отбеляза 37 дни без нови заразени, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. От полунощ до 100 човека ще могат да участват в публични събирания, като сватби, при запазване на правилото за 2 кв. м на лице, а към 11 януари 50 процента от офис служителите ще могат да се върнат на работните си места, вместо сегашните 25 процента, съобщи премиерът на щата.

„Днес можем да направим някои големи стъпки, може би не към нормалното, но поне към безопасно от COVID лято, но всички трябва да останем бдителни и да правим това, което сме длъжни“, каза на пресконференция премиерът Данъл Андрюс.

Маските остават задължителни на закрито и в обществения транспорт и споделените пътувания.

Опасенията за общественото здраве се успокоиха, след като двама пътници, завръщащи се от Германия, заобиколили карантината в Сидни, за да пристигнат директно в Мелбърн, показаха отрицателни тестове за коронавируса.

Всички пътници на вчерашния вътрешен полет между двата града и част от летищния персонал трябва да останат в самоизолация до пристигането на резултатите от втория тест утре, заявиха властите.

Австралия регистрира 7 нови заразени за изминалото денонощие, всичките завърнали се пътници. Страната почти изкорени коронавируса чрез строги карантинни мерки, особено във Виктория, която през август регистрираше по 700 инфекции дневно.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Обявиха хитови анимации за твърде насилствени за деца

Докато децата съставят списъците си с анимации за предстоящата ваканция, ново проучване твърди, че някои от тях са твърде насилствени и им дават грешна представа за болката. Екип от психолози твърди, че популярните детски анимационни филми като "Играта на играчките" и "Замръзналото кралство" объркват много представите на децата за реалния […]