Повечето шофьори игнорират индикатора Check Engine

NetNews

Индикаторът Check Engine може да предупреждава за проблеми с двигателя или други неизправности, но статистиката показва, че повечето шофьори просто го игнорират. Според портала Reviews, проучване, проведено сред 100 000 водачи на моторни превозни средства, показва, че повечето собственици на автомобили не отдават значение на светлинната индикация Check Engine.

Проучването включва шофьори, които редовно карат автомобилите си. 64 процента от тях са заявили, че отиват на автосервиз не по-рано от седмица, след като светне характерната икона на таблото, а 29.6 процента чакат от месец до цяла година преди да посетят сервиз. 25 процента от шофьорите заявяват, че не обръщат внимание на индикацията въобще.

И накрая, само 9.2% от анкетираните казват, че приемат сериозно лампата Check Engine само ако има сериозен и очевиден проблем в колата. По отношение на половите разлики 32 процента от мъжете и 18.4 процента от жените игнорират индикацията за грешка. Възрастта също е важен фактор: 43.4 процента от хората над 45 години отиват в автосервиз за диагностика и само 26.6 процента от шофьорите на възраст под 35 години правят това.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Глутница кучета тероризира Дупница, нападна и дете

Глутница от бездомни кучета нападна 9-годишно дете в Дупница. Само намесата на един съсед предотвратила трагедията. Майката на 9-годишната Ирена каза, че детето не е спало през нощта от болки. Физически и психически не е добре, отбеляза тя. "Вчера тръгнала до хранителния магазин зад блока и на връщане 4-5 кучета […]