Повече от 11 500 души бяха транспортирани от Украйна в Русия вчера

NetNews

Повече от 11 500 души, включително 1 847 деца, бяха транспортирани от Украйна в Русия в понеделник без участието на властите в Киев, съобщи руското министерство на отбраната, предаде Агенция Ройтерс.

Това число включва евакуации от подкрепяните от Русия отцепили се региони на Украйна, така наречените Донецка и Луганска народни републики, които Русия призна за независими точно преди да започне инвазията си на 24 февруари.

Русия казва, че хората са били евакуирани по тяхна собствена молба, докато Украйна съобщи, че Москва е депортирала насилствено хиляди хора в Русия от началото на войната.

В понеделник първите цивилни, евакуирани от гигантски стоманодобив в обсаденото пристанище Мариупол, пристигнаха в украинския град Запорожие, като част от операция на ООН и Международния комитет на Червения кръст, координирана с Украйна и Русия.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Диона с кочан царевица между гърдите: Винаги готова за нови приключения! (СНИМКА)

Певицата Диона внесе смут в социалните мрежи с последните си вулгарни снимки. Бившата рапърка се опитва да бъде оригинална и да прикове вниманието върху себе си, а в тази игра всичко е позволено, пише show.blitz.bg. Диона се щракна на масата, докато вечеря в изискан ресторант, но се подигра жестоко с […]