Подготвиха компенсации за пенсионерите, получили по-малко през януари

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Подготвиха компенсации за пенсионерите, получили по-малко през януари

Снимка: БГНЕС

Работна група с участието на експерти от Министерството на труда и социалната политика, Министерството на финансите и Националния осигурителен институт подготви механизъм за компенсиране на всички пенсионери, чиято преизчислена пенсия заедно с ковид добавката от 60 лв. формират по-ниска сума спрямо получаваната от тях до края на 2021 година. Това беше договорено на среща между представители на трите институции днес.

Още по темата

7 яну 2022 14:30

85

7 яну 2022 10:15

80

Целта е допълнителните средства да компенсират всички случаи на намаление на дохода на пенсионерите за януари и следващите месеци. Изплащането им ще започне с пенсиите за февруари, когато пенсионерите ще получат и компенсациите за януари и февруари.

Необходимият финансов ресурс за обезпечаване на плащанията ще бъде осигурен по бюджета на Държавното обществено осигуряване. Общият разход за пенсии и добавки през 2021 г. е с над 2,2 млрд. лв. по-висок в сравнение с разхода за 2020 г.

От днес Националният осигурителен институт започна изплащането на пенсиите за първия месец на 2022 година заедно с месечната ковид добавка от 60 лв. С това плащане пенсионерите ще получат и увеличението на пенсиите си за периода 25-31 декември 2021 г. след тяхното преизчисление, което влезе в сила на Коледа.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Майката, убила детето си, го гледала с помощта на дядото

Убитото дете в Плевенско е било отглеждано от майка си. Пред полицейски служители 22-годишната жена е признала, че е умъртвила детето. Отношенията в семейството не са давали основания на полицията да се съмнява, че то е било в опасност, каза на пресконференция днес зам.-окръжният прокурор Николай Пачевски, който заедно със […]