Пожар в училище в Симеоновград, евакуираха 440 ученици

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Пожар в училище в Симеоновград, евакуираха 440 ученици

Снимка: Dnes.bg, архив

Пожар избухна малко след 8.00 часа тази сутрин в котелното помещение на СУ „Св. Климент Охридски“ в Симеоновград, при който 440 ученици бяха изведени от сградата, съобщи за БТА директорът на учебното заведение Теодорина Иванова.

„Малко по-рано вече бе започнал първият учебен час, когато се задейства алармената пожарна инсталация“, разказа Иванова.

По нейни думи възпитаниците били евакуирани спокойно и без всякаква паника за около 3 минути. Два противопожарни автомобила са успели да овладеят огъня в помещението, в което е имало и 30 тона нафта.

Предполагаемата причина е техническа неизправност в горелката на единия от двата котела, коментираха от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Хасково. От там също увериха, че няма пострадали при инцидента.

Учебните занятия ще бъдат възстановени утре или вдругиден, добави Иванова.
 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Македонски българи: България да не променя позицията си за РСМ

„Очакваме от българските политици да бъдат достойни и да стоят на позицията, която има България, в това число – на Рамковата позиция на миналия български парламент. Очакваме тази Рамкова позиция да се препотвърди.“ Така Люпчо Георгиевски, Георги Църномаров и Благой Шаторов от Културен клуб Иван Михайлов в Битоля отговориха на […]