Поискаха оставката на ген. Атанас Атанасов като председател на ДСБ

NetNews

Ръководството на областната организация на „Демократи за силна България" в 24 МИР в София поиска оставката на лидера на партията Атанас Атанасов. Това става ясно от декларация, разпространена до членовете на ДСБ. Поводът е, че Атанасов еднолично е сменил водача на листата Цецка Бачкова. Бачкова бе народен представител в 45-то и 46-то Народно събрание от ПГ на Демократична България и е заместник-председател на ДСБ. Въпреки че тя е издигната за водач на листата от районното събрание на ДСБ, Атанас Атанасов я сменил в последния момент с друг кандидат, който дори не е член на партията.

„Считаме, че този едноличен акт е изключително неморален и е в разрез с основополагащите принципи на партията. Освен това, начинът на взимане и прилагане на това решение е обиден за всички членове и симпатизанти на районните организации, които в условия на извънредна епидемична обстановка са поели риск с присъствието си на районно събрание, за да подкрепят своя кандидат – г-жа Бачкова. В тази връзка, ние настояваме за Вашата незабавна оставка и свикване на Национално събрание", се казва в декларацията на областното ръководство на ДСБ.

Според източници, Атанас Атанасов се опитвал от доста време да се отърве от Бачкова, защото го засенчвала, съобщава „Гласове.бг“. Запознати разказват, че параноята на бившия генерал от разузнаването е и основната причина листата на "Демократична България" в Стара Загора да не бъде регистрирана от РИК.

Атанасов подозирал конспирации срещу себе си и накарал да отлагат до последната минута на крайния срок внасянето на документите. Това провалило възможността за поправяне на пропуските в тях и РИК съвсем основателно отказала да регистрира листата на ДБ в един от най-големите избирателни райони в България.

Според юристи, ако няма политически натиск, няма законово основание листата да бъде регистрирана и след обжалването, което тече. А ето и пълния текст на декларацията (без редакторска намеса), с която областното ръководство на ДСБ поиска оставката на лидера Атанас Атанасов:

Уважаеми съмишленици, На проведеното вчера (12.10.2021 г.) събрание на изборния щаб на 24 МИР, в качеството си на председател на областната организация и на изборния щаб, бях натоварен да сведа до Вашето внимание следната декларация:

ДО АТАНАС АТАНАСОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ

Уважаеми г-н председател,

Ние, Ръководството на областната организация на „Демократи за силна България” в 24 МИР, от името на всички членове и симпатизанти, заявяваме категоричното си несъгласие с подмяната на водещия кандидат на партията – госпожа Цецка Бачкова в листата за предстоящите предсрочни парламентарни избори, в последния момент и по еднолично решение на председателя на партията, без каквото и да е съгласуване със структурите и ръководните органи. Настояваме, че при избора на водещ кандидат трябва да се има предвид:

1. Номинациите на районните организации;

2. Досегашният опит, полаганите дългогодишни усилия за развитието на партията и положените в предходните две кампании основи за популяризирането и утвърждаването на г-жа Бачкова като водещ кандидат на ДСБ в района;

3. Партийната принадлежност.

При така регистрирана листа, уважаеми господин председател, оставихте по свое еднолично решение Демократи за силна България без водещ кандидат в ключов софийски многомандатен избирателен район.

Това Ваше решение води след себе си до тежки последствия и до тревожна демотивация на членовете и симпатизантите на ДСБ. Областната организация и предизборният щаб на 24 МИР декларират категоричния си отказ да участват в кампания с натрапен кандидат, без каквито и да е съгласувателни процедури, още повече, когато този кандидат дори не е член на „Демократи за силна България”.

Считаме, че този едноличен акт е изключително неморален и е в разрез с основополагащите принципи на партията. Освен това, начинът на взимане и прилагане на това решение е обиден за всички членове и симпатизанти на районните организации, които в условия на извънредна епидемична обстановка, са поели риск с присъствието си на районно събрание, за да подкрепят своя кандидат – г-жа Бачкова.

В тази връзка, ние настояваме за Вашата незабавна оставка и свикване на Национално събрание.

Ръководство на областната организация: Емил Димитров – Председател на 24 МИР, Калоян Луканов – Заместник председател на 24 МИР, Виктория Десова – Номиниран заместник председател на 24 МИР

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Путин е наредил да се взриви пазарът на газ в Европа?

Защо цените на европейския пазар на газ внезапно eксплодираха? В момента "Газпром" обслужва само онези, които имат дългосрочни договори, и обрича света на немислими ценови скокове. Каква е стратегическата цел на Кремъл? Всичко това много прилича на някаква рекламна кампания: „Всички онези в Европа, които сключиха с нас дългосрочни договори, […]