Полиамория – позволен секс с много партньори или нещо по-сериозно?

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Полиаморията – този тип свободни отношения набират все повече популярност. Те напомнят донякъде на отворената връзка, като тук не става дума за шведско семейство, оргия или хипстърска комуна. Напротив – тук говорим за сложна структура, която изисква голяма доза честност, доверие и осъзнатост, пише woman.bg. Официалният партньор е наясно с другите връзки на жена си, одобрява ги и също на свой ред има свои странични отношения. Всички замесени в тези отношения са наясно с всичко. А ето и основните митове за полиаморията:

Мит 1: Това са отношения, базиращи се на сексуални експерименти

Може и да ви се струва странно, но в основата на такива отношения може изобщо да не стои сексът. Връзката може да е изцяло платоническа, въпросът е да има свободен избор, т.е. партньорите да получат това, което искат. В такъв случай отношенията не се основават на секс, а на съжителство, общи хобита и др.

Мит 2: Полиаморията е несериозна работа

Напротив. Психолози твърдят, че участниците могат да съжителстват съвсем официално заедно, даже да имат обща недвижима собственост. Всичко зависи от договорките и нуждите им. Най-разпространеният формат е да има една главна двойка и второстепенни паралелни връзки.

Мит 3: Полиаморията се практикува от трима

Много често в полиаморните отношения участват трима партньори, но теоретично броят им може да бъде неограничен. Много е важно да се разбере, че те не спят всички заедно – не са нито суингъри, нито любители на оргии.

Мит 4: В полиаморията всичко е позволено

Полиаморните отношения не означават отношения, в които е позволено всичко. В тях си има договорки и ангажименти, които всички трябва да спазват, за да не се стига до извънредни ситуации. Основният принцип е паралелните връзки да не се държат в тайна и да няма лъжа.

Поставете оценка:

3.5

Оценка 3.5 от 8 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

6 766 са новите случаи на COVID-19, поставени са 32 429 ваксини

Снимка: архив, БГНЕС Новите случаи на коронавирус, установени у нас за последното денонощие, са 6 766. Направени са 52 040 теста, показват данните в Единния информационен портал към полунощ. Новооткритите случаи представляват 13% от направените тестове. Още по темата 5 яну 2022 20:26 36 71,58% от случаите за деня са […]