Политолог: Няма как да има само смяна на премиер

NetNews

Политолог: Няма как да има само смяна на премиер

Снимка: БГНЕС

Не може да има смяна само на премиера, цялата процедура с избор на министри се преминава отново. Всичко се избира наново. Почти сигурно кабинет с втория мандат ще се състави – на 99%. Дали този вариант за ротационен премиер е по-добър от експертно правителство с неутрален премиер е друг въпрос. Всяко нещо, което се договориха, е по-добро от нови избори.

Още по темата

25 май 2023 12:10

62

25 май 2023 09:34

105

Това каза политологът Юлий Павлов в Нова Нюз.

По думите му местните избори не са вероятна причина за разпад на правителството. „Няма да има противопоставяне на национално ниво, а само на местно. Опасността идва от поставените етикети кой от коя политическа сила е“, смята той. И допълва, че Гешев се опитва да забави освобождаването си от ВСС.

За политолога Георги Киряков ротационно правителство беше най-добрият ход от ПП и ГЕРБ. „Към това трябваше да се върви без драматизации. Най-добре да се изпълни целия мандат, който е 4 години, а не 9 месеца. Може да не се стигне дори до гласуване на кабинет, една от политическите сили може да се откаже в последния момент. Политическите сили стигнаха до единственото разумно заключение, като преодоляха вътрешните си съпротиви“, обясни той.

Според него главният прокурор е пътник. „Независимо колко дела започне, решенията не се вземат от прокуратурата, а от парламента. Има споразумение на ПП и ГЕРБ да си пазят взаимно имунитетите“, подчерта Киряков.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Зафиров: ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС излъгаха надеждите на хората

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се договориха за ротационно правителство с втоrия мандат. От БСП обявиха, че ще бъдат опозиция. БСП ще бъде категорична опозиция на тази безпринципна и позорна коалиция, която се задава. Разговори с нас за втория мандат не са търсени. Още преди два месеца предупредихме, че всички разговори, които […]