Политолог: Панов е като мъченик, който спасява провалената политика на ДБ за президентска кандидатура

NetNews

Какви са политическите събития на изминаващата седмица? Ще имат ли отзвук разкритията от “Досиетата Пандора“, какво можем да очакваме от новата президентска кандидатура? Темите коментира в “Нашият ден“ по БНР политологът Христо Панчугов.

Новина на седмицата

"До този момент няма нищо изненадващо, може би единствено начинът, по който Румен Радев изтърва нервите си, опитвайки се директно да диктува решения на Конституционния съд по казус, който дълбоко не го интересува и засяга.

Или има някаква тясна връзка между Румен Радев и Кирил Петков, и затова се налага подобен тип самоотвержена отбрана, или това е просто опит да се демонстрират мускули пред все по-намаляващите шансове за безспорна победа на Радев. Ако е второто, той има изключително лоши политически съветници, или самият е слаб в това да овладява ситуации и нервите си."

“Досиетата Пандора“

“Това не е уникална ситуация. Ние вече един път се сблъскахме с тези досиета. Досега никога не е имало вътрешнополитически отзвук. По отношение на начина, по който българските граждани гласуват.

Очевидно това е твърде абстрактна тема, тя е неразбираема, особено ако се съпостави със скандалите около апартаментите.

Освен ако не излязат наистина скандални разкрития, които да са свързани с откровени кражби. Не смятам, че това ще има сериозен ефект върху перспективите на който и да е, с оглед предстоящите избори."

Промяната

"Друг е въпросът, че имиджът, който се опитват едни хора да си създадат, изглежда все повече като изкуствен конструкт, като инженерна мисъл и по-малко като органичен проект, който да отговаря на потребностите на българските граждани. Това според мен е един от най-сериозните проблеми.

За пореден път виждаме преповтаряне на грешки, които са правени преди това в българската политика. Грешки, които по-скоро разделят електората, вместо да създават перспектива за създаване на алтернативен модел. Това е най-тъжното заключение тук.

Започнаха разговори между ПП и други политически формации, опит да се създава обща платформа за управление.

Надявам се този разказ да е достатъчно ясен и да е съпроводен с откровени отговори на въпроси, които вълнуват българските граждани – дали е излъгал Кирил Петков, какъв е точно произходът на парите на Асен Василев. Това са важни неща, за да се изправят българските граждани пред един алтернативен политически проект, а не пред една политическа мимикрия, каквато отхвърлихме с протестите от миналата година."

Лозан Панов

"Една закъсняла кандидатура, все повече прилича на мъченик, който спасява провалената политика на ДБ по отношение на кандидатурата за президент."

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Локо Пд победи Царско село в контрола пред погледа на Любо Пенев

Локомотив Пловдив победи Царско село с 2:0 в контролна среща, играна в София. Точни за „смърфовете“ бяха Емил Янчев (56) и Венсан Марсел (79). Проверката беше изгледана на живо от Любослав Пенев, който до дни ще се завърне начело на „царете“. Ел Голеадор води финални преговори с боса на столичани […]