Полша къса напълно с руския петрол

NetNews

Полша е готова да стане напълно независима от руския петрол и ще помогне на други държави да прекратят вноса на изкопаеми горива от Русия. Това заяви полският министър на околната среда и климата Ана Москва, цитирана от „Ройтерс“.

„Полша се гордее, че е в списъка с неприятелски държави на Путин“, подчерта Москва и добави, че полските газохранилища ще бъдат напълнени за следващата зима, предаде БНР.

Стъпките на ЕС след решението на Русия да спира газови доставки са тема на започващата в Брюксел извънредна среща на министрите на енергетиката. 27-те ще обсъждат и евентуално петролно ембарго, но по този въпрос все още няма единно мнение. Германия е готова да спре вноса на руски петрол, но Унгария заяви, че ще наложи вето на подобно решение.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Тагарев: Ако Украйна не удържи, не се знае къде ще се спре Путин

„Ако Украйна не удържи натиска на Русия, не се знае къде ще се спре Путин. Ако Русия дойде до нашите граници, 2% за отбрана ще ни се види много малко“, това каза в „Денят на живо с Наделина Анева“ по NOVA NEWS бившият министър на отбраната Тодор Тагарев. Според него […]