Помощта за сектор „Свиневъдство“ е увеличена с 9 млн. лева

NetNews

„След проведени срещи с браншови представители от сектор „Свиневъдство“ поехме и изпълнихме ангажимента си за увеличение на бюджета. За 2022 г. той ще бъде с 9 000 000 лв. повече“. Това заяви министърът на земеделието д-р Иван Иванов при посещението си в един от модернизираните свинекомплекси в района на Пазарджик с около 2000 свине.

По думите му посочената сума е заложена като част от допълнителните средства в размер на 150 000 000 лв., предвидени за увеличаване на бюджета на ДФ „Земеделие“ в частта държавни помощи. На срещата бяха обсъдени най-наболелите проблеми и предизвикателства пред производството на фона на безпрецедентно увеличените разходи за фуражи, горива, електроенергия и др.

Фермерът, който представи обекта, обясни, че по негов проект в свиневъдния комплекс е въведена иновативна технология за затопляне и охлаждане на въздуха, която е единствена в България.

„С реализацията на новия Стратегически план, при който съфинансирането е увеличено до 60%, се цели именно да направим модерно българско земеделие“, посочи земеделският министър.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Изпадащ отбор от Испания помоли Реал Мадрид да се съсредоточи във финала срещу Ливърпул, за да го победи в шампионата

Испанският Кадис отправи любопитна молба към Реал Мадрид след снощната историческа вечер на „Сантиаго Бернабеу“ в Шампионската лига срещу Манчестър Сити. Клубът се надява „кралския клуб“ да се фокусира изцяло върху финала си в Шампионската лига срещу Ливърпул, за да може в последния кръг на Примера Дивизион да успее да […]