Поптодорова: Беше ми важно да чуя Катрин Донфрид по казуса около Северна Македония

NetNews

Тази седмица на двудневно посещение у нас беше помощник държавния секретар на Съединените щати Катрин Донфрид. Какво се крие зад визитата ѝ коментира в „Офанзива“ по NOVA NEWS бившия ни посланик във Вашингтон Елена Поптодорова, която е и вицепрезидент на Атлантическия клуб.

„Смятам, че посещението е част от поредицата посещения, които имахме от САЩ. Познавам Катрин Донфрид във всички нейни политически превъплъщения. Радвам се, че имахме добра възможност да се видим в четвъртък след срещите и да поговорим. Радвам се, че тя заема тази ключова позиция в държавния департамент. Тя се е видяла с всички политически партии без „Възраждане”. Беше ми най-важно да чуя как тя е възприела казуса около Северна Македония”, обясни Поптодорова.

По думите ѝ „има трайна тенденция, дори да става дума за чисто европейски въпрос, винаги да се препраща отговорност и към САЩ”.

На въпрос какво вижда отвъд призива на премиера за свикване на КСНС, тя каза следното: „Ако е само препотвърждаване на позицията, свикването му би било безсмислено, освен, ако няма някакви конкретни съображения, развития, договорености в двустранните разговори между двете страни”.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Бербатов се разписа срещу Ливърпул

Димитър Бербатов вкара единствения гол за ветераните на Манчестър Юнайтед, които отстъпиха с 1:3 на ветераните на Ливърпул в благотворителен мач под надслов „Легендите на Севера“. На „Олд Трафорд“ бившият български национал вкара от дузпа в 50-ата минута, за да изравни резултата. Само три минути преди това испанецът Луис Гарсия […]