Пореден грозен акт на вандализъм от фенове на ЦСКА към легенди на клуба (ВИДЕО)

NetNews

Facebook страницата на Обединени спортни клубове ЦСКА шокира днес с поредната проява на вандализъм срещу историята на клуба, като в „история“ бе публикувано кратко видео, на което група запалянковци скандира обидни лозунги, докато пали знаем с легенди на „червения“ клуб, направено от страна на ЦСКА 1948.

Видеото бързо бе свалено от социалната мрежа, но краткият му живот бе уловен от немалко потребители, които в момента го разпространяват из интернет.

Подобна практика на жаргона на ултрасите се нарича „плен“. Това е, когато бъде откраднато знаме, шал или тениски на съперников отбор. Обичайно подобни прояви са съпътствани с физическа саморазправа между крайните фенове, но в последствие дават повод за гордост у тези, които са запалили символа.

Парадоксът обаче е, че двата клуба ЦСКА-София и ЦСКА 1948 споделят обща история и въпросните легенди от флагчето са все хора, които са прославили името на предшественика им – ПФК ЦСКА София.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FLitexWillNeverBeCSKA%2Fvideos%2F462443892435050%2F&show_text=false&width=214&t=0″ width=“214″ height=“476″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“ allowFullScreen=“true“></iframe>

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Жълт код за дъжд и гръмотевици в 15 области

Жълтият код за утре за значителни валежи и за гръмотевични бури е обявен за утре за 15 области на страната. Сред тях е и София-град. В тези 15 области на страната утре следобед и до полунощ ще има локални интензивни, значителни по количество валежи – до 25-30 литра на квадратен […]