Поредна вечер на протести срещу властта

NetNews

Граждани отново се събраха на жълтите павета, за да поискат оставката на управляващите. Протестът е организиран от майките от ”Системата ни убива”. В района, станал известен като ”Триъгълника на властта” зазвуча химна на Република България. Граждани пък заявиха, че ще останат на площада, докато исканията им не бъдат изпълнени. Протестът в района е малоброен. Присъстващите са десетки. Въпреки това обаче протестите срещу властта продължават вече 147 поредни дни.

За събота, когато се навършват 150 дни от началото на протестите, се планира по-мащабна проява.

Периодично протестиращите се отправят на шествие към различни институции и правителствени или партийни сгради.

Само преди няколко дни гражданите се събраха и на контрапротест срещу организираната от униформените демонстрация. ФрогНюз припомня, че за пореден път полицаи от цялата страна се събраха в района на Министерския съвет, за да поискат 30% увеличение на заплатите. В бюджета е заложен ръст от 15%. Служителите на МВР обаче са недоволни от двойния аршин, с който се третират работещите на първа линия в борбата с COVID-19.

По време на контрапротеста си гражданите заявиха, че е редно полицаите първо да поискат реформи в системата, а след това увеличение на заплатите. Обвиниха ги още в лицемерие заради отказа да застанат до тях в демонстрациите им срещу властта.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Правителството подпомага "Пайнер" заради COVID-19 с близо 300 000 лева

С близо 300 000 лева българското правителство подпомага компанията "Пайнер". Това стана ясно от публикувани документи по програма Иновации и конкурентоспособност. Парите за всички трудоспособни лица, останали без работа, ще бъдат получени след края на локдауна. Това ще се случи в секторите на малкия и среден бизнес, както и за […]