Посещението на папата в Ирак ще помогне на християнското малцинство

NetNews

Архиепископ Башар Варда от Ербил, който ще бъде домакин на папа Франциск при посещението му в Ирак, изрази надежда, че визитата ще помогне на християнското малцинство в страната, предаде Aleteia.org.

Няколко дни преди пристигането на папа Франциск в Ирак, очакванията на местната църква са големи. „Надяваме се, че посещението му в страната ще повиши осведомеността за християните в Ирак. Уважението към тази група сред иракския народ ще нараства“, каза архиепископ Башар Варда.

„Хората в Ирак знаят малко за нас. Надяваме се, че ще има повече осведоменост, че не сме гости, а автентични жители на страната", посочи още той. Архиепископ призна, че има и критики към посещението, като каза, че „някои религиозни фундаменталисти се държат враждебно в социалните мрежи”. Причината е, че някои от тях виждат това посещение на папа Франциск като „кръстоносен поход”. Младите хора в Ирак обаче знаят, че папа Франциск носи послание за мир и братство за всички хора.

Междувременно папата посочи, че ще посети страната въпреки ракетния обстрел от последните часове. Папа Франциск заяви, че ще отиде на планираното си посещение от 5 до 8 март в Ирак, където най-малко 10 ракети поразиха американска военна база и загина един човек. „Ще отида в Ирак на поклонение", каза папата след традиционната си аудиенция. Той подчерта, че иска да се срещне с иракския народ, „който толкова много е страдал" и с тамошната „мъченическа Църква".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Петков: Опълчението е основата на българската войска

На Шипка се изковава авторитетът на една боеспособна армия. Това коментира пред NOVA проф. Петко Петков от Великотърновския университет. „На Опълчението в началото се гледа малко несериозно. Но след битката при Стара Загора на 19 юли, особено след 9-11 август 1877, на връх Свети Никола и на връх Шипка, всички […]