Посланикът на Москва: Руските дипломати в САЩ са заплашвани с насилие и примамвани от ФБР

NetNews

Руските дипломати в САЩ са заплашвани с насилие, а американските разузнавателни служби се опитват да установят контакт с тях, заяви посланикът на Русия във Вашингтон Анатолий Антонов, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Антонов каза по руската телевизия, че от нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари са спрели личните срещи с американски представители.

„Това е като обсадена крепост. По същество нашето посолство действа във враждебна среда . . . Служители на посолството получават заплахи, включително заплахи с физическо насилие“, заяви той.

„Агенти от американските служби за сигурност се навъртат около руското посолство, като раздават телефонни номера на ЦРУ и ФБР, на които може да се звънне, за да се установи контакт“, каза посланикът.

ЦРУ и ФБР отказаха коментар. Службата на директора на Националното разузнаване на САЩ и Държавният департамент засега не са отговорили на запитвания за коментар, отбелязва Ройтерс.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Невиждан скандал с ръкавиците едва не лиши „Кобрата“ от триумфално завръщане в бокса

Кубрат Пулев се завърна триумфално на професионалния боксов ринг след близо двугодишно отсъствие, печелейки с решение битката си с Джери Форест. Мачът започна с 30-минутно закъснение поради невиждан до сега скандал в спорта. Лагерът на българина не одобри първите ръкавици, с които искаше да излезе американецът, а резервните му такива […]