Последно проучване! Ефикасност от 95% на COVID-19 ваксината на Pfizer/BioNTech

NetNews

Последното проучване, публикувано в New England Journal of Medicine, потвърди в четвъртък, че ваксината срещу COVID-19, разработена от компаниите Pfizer Inc и BioNTech SE, има средна ефективност от 95% за предотвратяване на заболяването с коронавирус.

Според резултатите от клиничните изпитвания, в които са участвали 43 548 души, ефикасността на ваксината варира между 90,3% и 97,6% във всички подгрупи. Въпреки че ваксината се счита за безопасна за използване, проучването отбелязва, че след поставянето ѝ могат да се появят "краткотрайна, лека до умерена болка на мястото на инжектиране, умора и главоболие".

Кандидатът за ваксина на Pfizer Inc./BioNTech вече беше одобрен за прилагане от британските, канадските и саудитските регулаторни органи.

По-късно днес се очаква и Американската администрация по храните и лекарствата да обяви решението си относно спешното прилагане на тази COVID ваксина.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Руският милиардер пак идва в Пловдив за преговори с Ботев

Руският милиардер Антон Зингаревич ще пристигне за нови преговори с Ботев (Пловдив), съобщава "Тема Спорт". Бизнесменът проявява сериозен интерес към придобиването на контролния пакет акции на отбора, като вече идва в България, за да се проведе пъвите преговори с "канарчетата". "Имахме две срещи с евентуалния нов собственик Антон Зингаревич, на […]