Поставиха паметна плоча на Левски в тунджанското село Болярско

NetNews

Паметна плоча на Васил Левски бе поставена в село Болярско, община „Тунджа”. Тя бе открита от кандидатът за кмет на селото Велико Аврамов и кандидатът за общински съветник от Местна коалиция „България на регионите“ Теодора Ненкова. Родолюбивото дело е продължение на поредицата инициативи на гражданската платформа „С „Тунджа” в сърцето”, подети още миналата година и бележещи новия път за развитие на общината.

Това е второто място за поклонение пред тази светиня за всеки българин на територията на община „Тунджа”. Първата паметна плоча бе поставена от Йордан Колев – също кандидат за общински съветник от местната коалиция на фасадата на училището в село Тенево.

Думи на благодарност за инициативата отправиха кандидатът за кмет на общината Станчо Ставрев и местната общност на село Болярско.

Вълнуващ и разтърсващ сетивата миг е усещането да поставиш първите цветя пред паметната плоча на Левски. Това място ще събира родолюбци от близо и далеч, за да сведат глави пред този велик българин, посветил себе си и съдбата си на Отечеството!

„Времето е в нас и ние сме във времето. То нас обръща и ние него обръщаме.“ – тези безсмъртни слова на Апостола отекваха в умовете и сърцата на жителите и гостите на Болярско!

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Британското разузнаване: Очаквайте нови украински атаки срещу Кримския мост

Кримският мост ще остане жизненоважна връзка за поддържането на руската окупация на Крим и силите на Москва в Южна Украйна. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания. Припомня се, че на 14 октомври руският вицепремиер Марат Хуснулин обяви, че щетите по Кримския мост, нанесени […]