Постоянен арест за собственика на фирма за бързи кредити, разстрелял свой служител

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Пловдивският апелативен съд потвърди мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвинения в убийство В.В. и отхвърли жалбата му за промяната ѝ в "домашен арест" като неоснователна, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в града

Срещу В.В. е повдигнато обвинение за това, че на 24 март в Стара Загора, в офис на собствената си фирма за бързи кредити, е убил с пистолет С.И. Пострадалият работил от няколко години за собственика на фирмата. Убийството е извършено със законно притежаван пистолет.

Апелативният съд прецени, че от събраните по делото доказателства е налице обосновано предположение, че В.В. е съпричастен към престъплението, в което е обвинен и то по по-тежкия член от Наказателния кодекс за предумишлено убийство, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Магистратите смятат, че убийството не е извършено под въздействието на физиологичен афект, а обвиняемият се е подготвил предварително за него. Отпратил служителката си и останал сам с пострадалия и брат си, като преди това изключил охранителните камери в помещението. Твърдението, че е стрелял при самозащита, защото пострадалият извадил нож, се опровергават от доказателствата по делото. Действително е намерен сгъваем нож, но той е бил в дрехите на пострадалия.

Апелативните магистрати приемат, че има опасност при по-лека мярка за неотклонение В.В. да се укрие или да извърши престъпление.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Отстраниха техническия проблем при онлайн преброяването

Регистрацията в електронната система "Преброяване 2021“ вече е възможна. Поради технически проблем за кратко беше прекъсната връзката със системата REGIX, поради което хората, опитващи се да се преброят, виждаха на екраните съобщение за грешка. Днес сутринта също се появиха затруднения при влизането и попълването в електронната система "Преброяване 2021“ на […]