Пострадали земеделци: Държавата е убиец!

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Земеделски производители от Ръжево Конаре, Дълго поле и още няколко пловдивски села блокираха пътя Карлово-Пловдив, предаде БНР.

Те настояват земеделския министър да потвърди поетите преди дни пред тях ангажименти за изплащане на максимални обезщетения за унищожената им продукция от падналата в района градушка.

Участниците в протеста са недоволни, че масово комисиите, описващи щетите, се произнасят за 70, 80 или 90 процента, дори ако намерят две узрели чушки на полето, като казват, че продукцията не е напълно унищожена, съобщават хората.

Те за пореден път изразяват гнева си, че заради забраната за изстрелване на противоградови ракети се е стигнало до хиляди декари засегната реколта.

Много от тях бяха натоварили и ремаркета със събрани от полето гниещи зеленчуци.

Стопани, при които пораженията са на 100 процента подчертаха:

„Вече колеги масово оттеглят заявленията от поземлените служби, защото който е на 100% по протокол, както съм и аз, казват, че ще бъдем отхвърлени и ще загубим обвързаното подпомагане за зеленчуци“,

„Това не е природно бедствие, настояваме за отговори, за 100% обезщетение, и на тези хора, които нямат 100% поражения. Защото никой от нас не е виновен. Виновна е държавата, държавата е убиец“,

„Ето я стоката, сега я изсипваме тук, на кръстовището на гара Калояново. Следващият път, ако нямаме ясен механизъм как ще бъдем подпомогнати, за да можем да продължим следващата година да работим, тая стока ще бъде пред парламента“.

Не вярваме на обещания, искаме помощите да бъдат заложени в бюджета, казаха още протестиращите.

Над 200 души блокираха кръстовището за Калояново и изключително натоварения път Пловдив-Карлово.

Районът се охраняваше от полицията. Нямаше инциденти.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Люба Кулезич: Крайната цел на ИТН е заварените партии да изглеждат карикатурни

"Има умора от един изхабен политически живот, от изхабени политически партии, които не представляват своите избиратели. Тази умора неизбежно ражда търсене на нещо ново или на нещо, което освежава политическата пустиня, в която се оказахме. 30 години подозираме непрекъснато наличието на някакъв задкулисен кадрови център, който излъчва удобни политици. Това […]