Построиха нова драга за проучване и поддържане на река Дунав

NetNews

Специализирано плавателно средство за драгиране е построено за изпълнителна агенция "Проучване и поддържане на река Дунав", съобщиха от ИАППД.

Новата драга на агенцията ще пристигне в Русе в края на месеца по вода, преминавайки по канала Рейн-Майн-Дунав. След това предстоят ходови изпитания и обучение на екипажа в български води.

Доставката на драгата е част от проект "Модернизация и оптимизация на дейностите по рехабилитация на корабоплавателния път в общия българо-румънски участък на река Дунав". Изпълнител е холандска фирма, а стойността на плавателното средство е 6,1 млн. лева без ДДС. Проектът "Модернизация и оптимизация на дейностите по корабоплавателния път в общия българо-румънски участък на река Дунав, чрез доставка на оборудване" се изпълнява по оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура". Общата му стойност е 20 632 677,38 лева. По проекта ще бъдат построени още понтон, шалан и маневрен кораб за ИАППД.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Водачът на листата на ВМРО Мария Цветкова: Гордея се, че в Ямбол българските традиции са живи!

Гордея се, че в родния ми град Ямбол българските традиции са живи! Радвам се, че ямболии съхраняват нашите обичаи и самобитност, които са ни запазили през вековете като народ и ги предават от поколение на поколение! По случай Сирни Заговезни в квартал „Каргон“ и в ямболските села се палят огньове […]