Почина дългогодишният директор на столичния зоопарк д-р Иван Иванов

NetNews

На 2 декември на 69-годишна възраст внезапно е починал д-р Иван Иванов.

Д-р Иванов ръководеше столичния зоопарк от 1995 г. до 2014 г. По негова инициатива зоологическата градина става кандидат-член на Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите (ЕАЗА), основани са и дарителската програма на зоопарка, и Екологичният научно-образователен център.

"Д-р Иван Иванов беше директор на зоопарка в най-трудните за нашата страна времена на прехода, но отдаде знания и усилия за поддържането му и опазването на животните. Д-р Иванов имаше сериозен принос за обогатяването и развитието на колекцията от животни на зоопарка. Той допринася и за създаването на архива на зоопарка", заявиха колегите му от зоологическа градина в София.

Д-р Иван Иванов беше Член на УС на "Фондация за защита на животните", първият частно практикуващ ветеринарен лекар в София, както и известен нумизмат и филателист.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Жаблянов хвърли критики и срещу ГЕРБ, и срещу БСП

Днешна България с този архаичен капитализъм има нужда от силна левица, заяви Валери Жаблянов, който напусна ПГ на "БСП за България". Пред БНТ той подчерта, че все още е член на партията. "Трудно се прави от независим народен представител парламентарна политика, но въпреки това ние като неформална група направихме доста […]