По-лесен достъп на германски туристи у нас по време на пандемията

NetNews

„Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) ще бъде наш партньор и посланик по отношение на информационния обмен, свързан със сигурността на гражданите на Германия, пътуващи до страната ни с цел туризъм“, каза вицепремиерът Марияна Николова по време на среща с управителя на ГБИТК д-р Митко Василев. Целта е информацията да пристига навреме и коректно до институциите в Германия – Министерството на външните работи на Германия и Институт „Роберт Кох", отговорни за публикуването на информация, свързана с коронавируса при пътуване на германски граждани в чужбина през следващите месеци.

Партньори при осъществяване на комуникацията ще бъдат големи германски компании, както и членове на Българския съюз по балнеология и SPA туризъм, за които германският пазар е ключов.

По думите на министър Николова Германия традиционно е сред водещите търговско-икономически партньори на страната ни и попада в ТОП 3 на пазарите за входящ туризъм у нас. „Страната ни е разпознаваема от германските гости като много добро място за почивка и активен отдих, с високо качество на услугите и разумни цени“, допълни тя.

България разработва множество маркетингови кампании за германския пазар, като се рекламират различните нишови туристически продукти. „Ще очакваме и това лято германските туристи да посетят красивите ни и слънчеви морски курорти“, уточни Николова. И допълни, че тази година сезонът ще бъде открит на 1 май.

„В момента никоя държава не прави реклама на слънце, а как съответната страна е готова да посреща гости. С общи усилия бихме могли да си кореспондираме с държавните институции и да постигаме резултати. Нашият глас се чува, така че новите правила, които сте издали, ще ги сведем възможно най-бързо до знанието на германските граждани и институции“, уточни доктор Василев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Борисов ще участва в работна среща с лидерите на Австрия, Словения, Чехия, Хърватия и Латвия

Премиерът Бойко Борисов ще участва днес в работна среща с австрийския канцлер Себастиан Курц и премиерите на Чехия – Андрей Бабиш, на Латвия – Артурс Кришянис Каринш, на Словения – Янез Янша и на Хърватия – Андрей Пленкович. В рамките на събитието, което ще се проведе в австрийската столица Виена, […]