По руската телевизия: Путин ще започне ядрена война, но поне ще отидем в рая

NetNews

Руската пропаганда вече подготвя гражданите на федерацията, че може да има Трета световна война, ако руската армия бъде победена в Украйна.

Главната редакторка на руската пропагандна телевизия RT Маргарита Симонян заяви в предаване в ефира на „Россия 1“, че е по-вероятно Владимир Путин да започне ядрена война, отколкото Русия да загуби войната в Украйна. На 24 февруари руската армия по нареждане на Путин започна пълномащабна непредизвикана война срещу украинците, която навлезе вече в третия си месец.

Руската армия беше разгромена в Киевска област и сега е съсредоточила офанзивата си в Донбас. От Москва редовно се чуват заплахи за използването на ядрени оръжия. Маргарита Симонян каза, че „познавайки ни, познавайки и нашия ръководител Владимир Владимирович Путин“, най-вероятният и реалистичен сценарий е Трета световна война с използването на ядрени бомби. Водещият Владимир Соловьов отговори: „Ще отидем в рая, а те просто ще умрат“.

Руските пропагандатори повтарят думи на Владимир Путин, казани преди четири години от него. Тогава президентът на РФ заяви, че „руснаците ще отидат в рая като мъченици в случай на ядрена война, докато нашите врагове просто ще умрат“. По руската телевизия обаче се крият фактите от случващото се в Украйна. Руската телевизия не показва кадри от военните престъпления, които извършва руската окупационна армия на украинска земя, изнасилените жени и убитите деца. Във федерацията се крие и простият факт, че Русия е агресорът в тази война, а не жертвата, както твърди Кремъл. Руската телевизия също така не казва на гражданите, че не НАТО разгромява „безаналоговата“ им армия, а само и единствено украинските войници.

Russian propagandists have already begun to prepare their audiences for World War III

Margarita Simonyan offers a World War III and nuclear strike as an alternative to losing #Ukraine.

Solovyov at the same time agrees with her: „we will go to heaven, and they will simply die.“ pic.twitter.com/ouh4HA515e

— NEXTA (@nexta_tv) April 28, 2022

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Корнелия Нинова: Ако се гласува военна помощ за Украйна, напускаме коалицията

Нека изчакаме какво ще се предложи за гласуване в парламента, защото много неща се изговориха – така Корнелия Нинова коментира каква ще бъде позицията на БСП за военно-техническа помощ за Украйна. Подобно гласуване предстои идната седмица в парламента. Все пак, ако Министерският съвет реши да се изнася оръжие и боеприпаси за Украйна, БСП ще напусне коалицията, бе по-категоричната позиция, уточнена след това. В същото време Нинова коментира: „Не мисля, че се задават избори, особено в тази ситуация”.
Корнелия Нинова изявление